Kan je je auto leasen met een BKR?

04 februari 2020 Aankooptips
chrysler

BKR (Bureau Krediet Registratie)
Wat houd het in? 

Bureau Krediet Registratie
Bureau Krediet Registratie (beter bekend onder de afkorting BKR) registreert kredieten, zoals een persoonlijke lening en afbetalingsregeling bij een postorder bedrijf. Daarnaast registreert het ook betalingsachterstanden van leningen. Hypotheken vallen hier in eerste instantie niet onder, die zijn alleen geregistreerd wanneer er sprake is van een langdurige betalingsachterstand. Zaken als huurschuld, belastingschuld of onbetaalde rekeningen bij het energiebedrijf zijn niet opgenomen. Bovenstaande informatie wordt vastgelegd in het bestand van BKR, het Centraal Krediet Informatiesysteem, waartoe aangesloten organisaties toegang hebben. Dit helpt deze organisaties bij hun afweging of het verstandig is (voor jou, maar ook voor de organisatie zelf) om jou een krediet te verstrekken. Je bent dus niet alleen bekend bij BKR als je een achterstand hebt, alle Betalingsverplichtingen op een kredietovereenkomst zijn bekend. In principe heeft iedereen een BKR. Dit kan dus positief zijn of negatief. Als je je achterstand hebt weggewerkt dan krijg je een H-codering. Deze staat voor herstelcode. Bij financial lease valt er nog te werken met H-codering, echter wordt een A-codering lastig. Toch helpen we je graag en kunnen we altijd bekijken wat nodig is. 

Wat is een herstelcode?
De H staat voor Herstel. Deze code wordt gemeld als je weer bij bent met je betalingen. Zo wordt geregistreerd dat er op je lopende lening geen betalingsachterstand meer is. Het kan voorkomen dat je leningelijk na het betalen van je achterstand wordt beëindigd. In dat geval wordt er geen herstelmelding geregistreerd, maar alleen een einddatum van de lening. Als je een betalingsachterstand snel oplost, kun je daarmee aantonen dat er sprake was van een incident en niet van een structurele schuldenproblematiek. De H wordt na 5 jaar verwijderd.

Achterstand
Als iemand zijn rekeningen dus weigert te betalen, dan loop je achterstand op. Door deze achterstand wordt je vaak negatief beoordeeld op je BKR registratie. Vaak betekend dit dan dat jij niet of moeilijk aan een financiering kunt komen en hier een andere kijk op is. Als je een achterstand hebt, heb je een A-codering. Wil je weten of je achterstand hebt, hersteld bent of juist positief bent. Vraag dan kosteloos een BKR – uittreksel op via bkr.nl.

Wij willen jou er natuurlijk niet door de BKR registratie ervan af houden om te leasen. Daarom ondersteunen we je graag. Vaak is er nog veel mogelijk! Je kan ons altijd bellen, mailen of whatsappen.