Tesla model S en model X weer duurder

02 november 2020 Aankooptips
chrysler

Tesla heeft een prijswijziging doorgevoerd op de Model S en Model X. Zowel de Long Range Plus- als de Performance-modellen zijn vanaf nu €5.000 duurder dan voorheen.

De tijd dat je auto's als de Tesla Model S nog als relatief bescheiden 60, 70 of 85 met zelfs alleen achterwielaandrijving kon kopen, ligt inmiddels ver achter ons. Wie bij Tesla winkelt voor een Model S kan alleen nog kiezen voor de tweemotorige Long Range Plus, de Performance Plus en de machtige, met drie motoren uitgeruste 1.100 pk sterke Plaid die eind volgend jaar beschikbaar komt. De prijsstijging van €5.000 voor zowel de Model S als de Model X komt niet uit de lucht vallen.

Kort geleden werd bekend dat Tesla een reeks wijzigingen zou doorvoeren op de Model S en Model X die de actieradius van de auto's ten goede zou komen. Die verbeterde versies zijn nu in Nederland gearriveerd. Waar de Tesla Model S Long Range Plus voorheen 610 kilometer ver kwam op een acculading heeft die versie nu een actieradius van 652 kilometer. Ook voor de Model S Performance is er goed nieuws. Die versie heeft voortaan een actieradius van 639 kilometer in plaats van 593 kilometer. De Tesla Model S heeft als Long Range Plus een vanafprijs van €84.990. Voor de Model S Performance vraagt Tesla nu €101.990.

BRON: https://www.autoweek.nl/