Subsidie voor elektrische auto’s vanaf 2021

15 april 2021 overig
chrysler

We hebben goed nieuws wanneer jij als ondernemer een elektrische auto wilt gaan leasen! Vanaf 15 maart 2021 kun je subsidie (SEBA) tot €5.000,- aanvragen voor elektrische bedrijfsauto’s. Met het oog voor het milieu is er door de overheid besloten om subsidie uit te keren aan elektrische auto’s. Deze nieuwe SEBA regeling maakt het voor ondernemers gemakkelijker om de overstap te maken naar het elektrisch leasen van een uitstootvrije bedrijfsauto. Daarnaast biedt Financial lease interessante financiële voordelen voor (startende) ondernemers.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

De subsidieregeling ook wel SEBA genoemd loopt van 15 maart 2021 tot en met 2025. Met deze regeling wil de overheid onder andere de CO2-uitstoot terugdringen die vooral wordt veroorzaakt door goederenvervoer in steden. Door de regering is er daarom in totaal 185 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze subsidieregeling. Waarvan 22 miljoen euro beschikbaar is voor 2021. Het budget voor de subsidie neemt ieder jaar af doordat steeds meer goedkopere elektrische bestelbussen te koop zijn.

Welke elektrische auto’s komen in aanmerking voor de subsidie?

Wanneer je als ondernemer kiest voor een elektrische bedrijfswagen kun je profiteren van de nieuwe subsidieregeling. Het subsidiebedrag bedraagt 10% van de cataloguswaarde van de bedrijfsauto met een maximum van €5.000,- Deze SEBA-regeling geld alleen voor nieuwe, niet-geregistreerde elektrische bedrijfswagens die bestemd zijn voor goederenvervoer. In de voertuigcategorie van N1 (met een actieradius van minimaal 100 km) of N2 (tot 4.250 kg). Met deze regeling geldt de subsidie niet voor auto’s bestemd voor personenvervoer. 

Voorwaarden subsidie aanvragen 

Wanneer je subsidie wil aanvragen voor jouw elektrische bedrijfswagen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Je leaset (of koopt) een nieuwe elektrische bedrijfswagen met een cataloguswaarde van minimaal €20.000,00 (excl. btw) of meer.
  • De bedrijfswagen is volledig emissieloze. Dit betekent dat de motor helemaal elektrisch is of de auto beschikt over een waterstofmotor. Hierbij zijn hybride voertuigen uitgesloten.
  • De bedrijfswagen voldoet aan de eisen omtrent de voertuigcategorie N1 of N2.
  • De bedrijfswagen mag op de datum van de subsidie aanvraag nog niet op jouw naam staan.
  • De leaseovereenkomst is niet eerder afgesloten dan 1 januari 2021.

 

Twijfel je nog over zakelijk elektrisch rijden?

Of een elektrische auto aansluit bij jouw bedrijf hangt af van je bedrijfsactiviteit. Wanneer je veel op de weg zit is vanuit milieubewust oogpunt een elektrische auto een goede keuze. Wanneer je een elektrisch auto rijdt draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot van een elektrische auto is namelijk veel lager dan de uitstoot van een auto met brandstofmotor. Een belangrijk financieel voordeel aan elektrisch rijden is de bijtelling. Bijtelling betaal je op het moment dat je meer dan 500 privé kilometers maakt met een zakelijke leaseauto. De overheid wil graag elektrisch rijden onder de aandacht brengen. Daarom is de bijtelling lager voor elektrische auto’s dan voor auto’s met een brandstofmotor. Doordat de populariteit onder elektrische rijden toe neemt is de ook de bijtelling voor elektrische auto’s gestegen. Voor het rijden van een elektrische auto betaalde je in 2020 een bijtelling van 12% over de eerste €45.000,- euro van de cataloguswaarde, daarboven 22%. In 2021 betaal je nu nog maar slechts 8% over de eerste €40.000,- en daarboven 22%. 

Jouw leaseprijs berekenen

Wil je graag een financial lease afsluiten voor een elektrische bedrijfswagen maar ben je benieuwd naar de kosten?  Via onze leasecalculator kun je zelf jouw maandtermijn berekenen. Je kunt jouw maandbedrag eenvoudig berekenen door te bepalen hoeveel je investeringsbedrag en slottermijn is. Afhankelijk van de verkoopprijs en de looptijd van het leasecontract bereken je snel jouw vaste maandbedrag. Vervolgens kun je een aanvraag indienen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de financiering voor jouw lease auto in gang te zetten.