Voordelen Financial lease voor jouw Tesla

29 april 2021 Aankooptips
chrysler

Wanneer je graag zakelijk een nieuwe Tesla wilt rijden. Is financial lease een goede manier voor jou als ondernemer. Financial lease kent namelijk vele voordelen. We zullen deze kort aan je toelichten. 

Kosten gerelateerd aan jouw Tesla

Wanneer je beslist om een financial lease voor jouw Tesla af te sluiten kun je profiteren van verschillende fiscale voordelen. Zo zijn alle kosten zoals investerings- rentekosten aftrekbaar. Maar ook kun je de btw over je btw-auto terugvorderen. Bij marge auto’s is dit niet mogelijk omdat deze ­­­auto’s al exclusief btw zijn. 

Betaal maandelijks 

Wanneer je een Tesla wilt gaan kopen is dit een grote investering. Door een financial lease af te sluiten voorkom je dat je in één keer een grote investering moet doen voor de zaak. Met financial lease betaal je namelijk maandelijks een vast bedrag waarmee je jouw auto afbetaald. Wil je graag vooraf berekenen wat je maandelijkse leasebedrag wordt? Bereken het gemakkelijk zelf via onze lease calculator

De Tesla wordt jouw eigendom

Wanneer je een financial lease afsluit ben je economisch eigenaar van jouw auto. Financial lease is de enige leasevorm waarbij jij de eigenaar bent van je auto. De bank blijft nog wel juridisch eigenaar. Op het moment dat de leaseovereenkomst ten einde loopt ben je volledig eigenaar van de auto. Benieuwd naar de auto’s? Neem eens een kijkje bij ons aanbod.

Bijtelling voordelen voor elektrische auto’s

Het laatste grote voordeel aan een elektrische auto leasen is de bijtelling. De bijtelling voor elektrische auto’s is erg voordelig ten overstaande van brandstof auto’s. Voor elektrische auto’s betaal je in 2021 namelijk een bijtellingspercentage van 12% over de eerste €45.000,00 van de cataloguswaarde. Hierboven betaal je een bijtellingspercentage van 22%. Deze bijtelling ga je betalen op het moment dat je meer dan 500 privékilometers rijdt met je financial lease auto.