Voordelen Financial lease voor jouw Audi

06 mei 2021 Aankooptips
chrysler

Wanneer je als ondernemer zakelijk een nieuwe Audi wilt gaan rijden is financial lease een goede manier. Wanneer je een financial lease afsluit kun je profiteren van verschillende voordelen we zullen deze kort aan je uitleggen. 

Financiële voordelen van jouw Audi

Bij een financial lease profiteer je van verschillende fiscale voordelen. Wanneer je voor jouw Audi een financial lease afsluit zijn de investerings- en rentekosten aftrekbaar. Daarnaast kun je, wanneer je een btw-auto aanschaft, de btw over je auto terugvorderen. Wanneer je ervoor kiest om een marge auto aan te schaffen is het niet mogelijk om de btw terug te vorderen. Marge auto’s zijn namelijk al exclusief btw bij aanschaf. 

Maandelijks een vast leasebedrag 

Zakelijk een nieuwe Audi kopen is een grote investering voor jouw onderneming. Wanneer je ervoor kiest om voor jouw Audi een financial lease af te sluiten voorkom je dat je één keer een grote investering moet doen voor jouw onderneming. Met financial lease betaal je maandelijks een vast leasebedrag waarmee je jouw auto afbetaald. Van tevoren weten wat je maandelijkse leasesbedrag gaat worden? Via onze leasecalculator bereken je het gemakkelijk zelf. 

Eigenaar van jouw Audi 

Op het moment dat je een financial lease afsluit ben je officieel (economisch) de eigenaar van jouw Audi. De bank blijft nog wel juridisch eigenaar. Financial lease is de enige leasevorm waarbij jezelf eigenaar bent van de auto. Wanneer de leaseovereenkomst afloopt ben je volledig eigenaar van de auto. 

Bijtelling en financial lease 

Wanneer je zakelijk een auto gaat leasen krijg je al snel te maken met bijtelling. Op het moment dat je meer dan 500 privé kilometers maakt met je auto ben je verplicht om bijtelling te betalen. Hoeveel bijtelling je moet gaan betalen is afhankelijk van de cataloguswaarde, CO2-uitstoot van de auto en de belastingschijf waar jouw salaris invalt. Voor auto’s met een brandstofmotor ligt het bijtellingspercentage op 22%. 

Elektrische auto’s aan de andere kant krijgen (nu nog) korting op de bijtelling. Ook elektrische auto’s gaan vanaf 500 privékilometers bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage ligt lager dan bij brandstofauto’s. Over de eerste cataloguswaarde €40.00,00 betaal je slechts 12% bijtelling. Hierboven betaal je ook 22%.

Wil je meer weten over financial lease? Neem contact op en onze leaseadviseurs helpen je graag.