Voordelen Financial lease voor jouw Mercedes-Benz

14 mei 2021 Aankooptips
chrysler

Wil je binnenkort zakelijk een Mercedes-Benz gaan rijden? Maar wil je liever niet in één keer een grote investering doen voor de zaak? Dan is financial lease een goede manier om jouw Mercedes-Benz te leasen. Financial lease kent namelijk veel voordelen deze zullen we kort aan je toelichten. 

Fiscale voordelen voor jouw Mercedes-Benz 

Op het moment dat je een financial lease afsluit voor jouw Mercedes-Benz kun je profiteren van fiscale voordelen. Kosten die je moet afdragen zoals investerings- en rentekosten zijn namelijk aftrekbaar. Op het moment dat je kiest voor een btw-auto is het ook mogelijk om de btw terug te vorderen. Bij aanschaf van een marge auto kun je geen btw terugvorderen omdat deze auto’s al exclusief btw zijn.

Maandelijks betalen voor jouw Mercedes-Benz 

Wanneer je een financial lease afsluit hoef je geen grote investering in één keer te doen. Je betaalt namelijk maandelijks een vast lease-bedrag voor jouw Mercedes-Benz. Dit bedrag is afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto maar ook de looptijd van je leaseovereenkomst. Daarnaast kunnen jouw aanbetaling en slottermijn ook invloed hebben op het maandbedrag. Van tevoren bereken hoe hoog jouw maandbedrag gaat worden? Bereken het eenvoudig met onze leasecalculator

Mercedes-Benz eigenaar

Financial lease is de enige lease vorm waarbij jij zelf (economisch) eigenaar van jouw auto bent. De bank blijft zolang het leaseovereenkomst loopt de juridische eigenaar. Maar na afloop van de overeenkomt ben jezelf volledig eigenaar over jouw Mercedes-Benz. Benieuwd naar onze auto’s waar jij de eigenaar van kunt worden? Neem een kijkje bij ons aanbod

Bijtellingsregeling financial lease 

Op het moment dat je jouw zakelijke leaseauto privé gebruikt en meer dan 500 kilometers per jaar rijdt moet je bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage voor brandstof auto’s ligt op 22%. Hoeveel bijtelling je moet betalen is onder andere afhankelijk van de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de auto. Voor elektrische auto’s gelden andere regels met betrekking tot de bijtelling. Hiervoor betaal je slechts 12% over de eerste €40.000,00 van de cataloguswaarde. Hierboven betaal je ook 22%. 

Meer weten over financial lease? Neem contact op en we helpen je graag.