Financiële voordelen van elektrisch rijden.

27 mei 2021 overig
chrysler

Positief bijdragen aan het milieu wordt ook op de weg steeds belangrijker. Gunstig bijdragen aan het milieu kan dan ook door middel van elektrische rijden. Een elektrische auto stoot ten slotte geen broeikasgassen en stikstofdioxide uit.

Om de aanschaf en het gebruik van Elektrische auto’s te stimuleren, kun je daarom gebruik maken van de interessante financiële voordelen van Financial lease voor (startende) ondernemers. Als ondernemer of zakelijke rijder van een elektrische auto kun je rekenen op fiscaal aantrekkelijke voordelen.

Wij sommen de fiscale voordelen van elektrisch leasen graag voor je op

- Lage bijtelling

Wie een elektrische auto leaset en deze ook privé gebruikt, betaalt een lager bijtellingstarief dan voor een auto met verbrandingsmotor. Dit geldt ook voor ondernemers die hun zakelijke elektrische auto privé gebruiken. Bekijk het actueel overzicht van de bijtellingsstaffels per jaar.

- Bpm vrijstelling
Volledig elektrische auto’s, zowel batterij-elektrisch als waterstof-elektrisch zijn vrij gesteld van BPM.

Meer informatie hier over kunt u dan ook vinden op de website van de Belastingdienst.

 - Mrb vrijstelling

Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 50 gram per kilometer geldt een halftarief. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

- lokale subsidies

Er zijn vaak ook regionale subsidies naast de algemene belastingvoordelen zo zijn er verschillende gemeenten die subsidies beschikbaar stellen voor elektrische auto’s en gratis laadpunten. Of u hiervan kunt profiteren hangt af van de voorwaarden in uw regio. Een aantal van deze regio”s vind je op Nederland Elektrisch.

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je eerst een (bedrijfs)auto kiest die past bij jouw onderneming. FinancierDirect heeft een ruim aanbod van personen- en bedrijfsauto’s die aansluiten bij jouw wensen.

Wil je graag een financial lease afsluiten voor een elektrische bedrijfswagen en ben je benieuwd naar de kosten? Via onze leasecalculator kun je zelf jouw maandtermijn berekenen.
Daarnaast biedt  FinancierDirect  interessante financiële voordelen voor (startende) ondernemers.