Voordelen Financial lease voor jouw Volkswagen

08 juni 2021 Aankooptips
chrysler

Op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen? Bekijk ons ruime aanbod van Volkswagens. Wanneer je een financial lease wilt afsluiten voor je Volkswagen profiteer je van verschillende voordelen. Met een financial lease is het niet nodig om in een keer een grote investering voor de zaak te doen. Je betaalt maandelijks voor jouw bedrijfswagen. We leggen de voordelen van een financial lease graag aan je uit. 

Fiscale voordelen Volkswagen

Wanneer je een financial lease hebt afgesloten voor jouw Volkswagen profiteer je van verschillende fiscale voordelen. Je mag je gebruik maken van investerings- en renteaftrek. Daarnaast mag je ook, wanneer je een btw-auto aanschaft, de btw terugvorderen. Een marge-auto is exclusief btw waardoor je hier geen btw over hoeft te betalen en ook niet terug kunt vorderen. 

Betaal maandelijks jouw Volkswagen

Met jouw financial lease hoef je geen grote investering in een keer te doen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag waarmee je jouw bedrijfswagen aflost. Dit bedrag wordt onder andere bepaald door cataloguswaarde van de Volkswagen. Daarnaast kijken we naar de looptijd van je leaseovereenkomst en beslissen we in overleg of en hoe hoog je slottermijn wordt. Kies je ervoor om een slottermijn in te stellen? Dan kun je hiermee je vaste maandbedrag verlagen. Jij ons ondernemer mag hierdoor zelf beslissen over de hoogte van jouw vaste maandbedrag.

Alvast van tevoren berekenen wat jouw maandbedrag kan worden? Bereken het gemakkelijk via onze leasecalculator

Eigenaar van je Volkswagen

Op het moment dat je een financial lease afsluit ben je zelf, direct bij aanschaf, (economisch) eigenaar van je Volkswagen. Tijdens je leaseovereenkomst blijft de kredietverstrekker juridisch eigenaar. Na afloop van je leaseovereenkomst ben je zelf volledig eigenaar van je Volkswagen. Wist je dat financial lease de enigste leasevorm is waarbij jij als ondernemer zelf direct eigenaar bent? Bij andere leasevormen is de Volkswagen pas jouw eigendom nadat de auto volledig is afbetaald. 

Bijtellingsregeling financial lease 

Als je jouw zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers per jaar gebruikt moet je bijtelling betalen. De bijtellingsregeling voor bandstof auto’s ligt op 22%. Hoe hoog het bijtellingsbedrag is dat je moet betalen hangt af van de cataloguswaarde en CO2-uitstoot van je bedrijfswagen. 

Wanneer je ervoor kiest om een elektrische auto te leasen ligt het bijtellingspercentage slechts op 12% over de eerste €40.000,00 van de cataloguswaarde. Over de resterende cataloguswaarde betaal je ook 22%. 

Meer weten over financial lease voor jouw Volkswagen? Neem contact op en onze leaseadviseurs helpen je graag.